Juletrøje

Juleeventyr og camping i vinterlandskabet

For eventyrlystne sjæle, som søger et alternativ til byernes travle juleaktiviteter, er intet bedre end at tilbringe højtiden ude i naturens favn.

At tage på camping- eller hytteferie i et vinterlandskab kan blive en uforglemmelig og magisk oplevelse for hele familien. Væk fra larmende gader og storcentre kan I skabe jeres helt egne juletraditioner og nyde stilheden i sneklædte omgivelser.

Lapland i den svenske vildmark

I det nordlige Sverige breder Laplands uberørte vildmark sig som et vintereventyr. Her kan I overnatte i traditionelle sameteltet kallat “Kåtor” mens I vandrer eller kører på snescootere gennem det barske terræn. De eventyrlige omgivelser med sneklædte bjerge og porlende vandløb skaber den perfekte stemning, og jeres eneste naboer bliver måske rensdyrflokke og isskinnende nordlys på nattehimlen. Mulighederne for udendørseventyr er uendelige med husky-hundeslædetur, snescootersafari eller arktisk fisketure.

Ski og julemagi i Alperne

For dem der hellere foretrækker bjergene i de europæiske Alper, så udgør disse et sandt vintereventyr perfekt til en juleturferie. Forestil jer at vågne i en hyggelig skihytte eller tempelttelt omringet af majestætiske tinder og sneomgivelser. Efter en dag på skisporene eller snowboard-pisterne i områder som Chamonix, Zermatt eller Courchevel, kan familien samles om pejsevarmen og spise julemiddag med en udsigt de færreste kan drømme om.

Lappi i finsk eventyrskov

Det nordlige Lappi-område af Finland, ikke langt fra den islagte Botniske Bugt, er som skabt til eventyrlig vinterovernatning i naturen. Her venter aktiviteter som kængururelaterede ture med rendyr eller hundeslæde gennem store, øde skovområder. Børn vil elske isovernatningslodger og eventyroplevelser som snekrystaljagttog fortællinger af samiske guider. Den perfekte base for årets koldeste overnatning på Polarisk Park eller i glasigloos, hvor nordlyset danser hen over nattehimlen.

Trehytteidyl i Norge

Langt væk fra byliv og mainstream-aktiviteter finder I Norges smukke vinternatur med historiske træhytter fra 1700-tallet som den perfekte rammerne for jeres eget juleeventyr. Stil an med at krybe i kælkesporene eller ta` de store skiskouter på i tilknytning til steder som Rødungen Resort, og vend hjem til pejs, knitrende brænde og traditionel juleribbe i urtehave. Er I til ægte norsk julestemning, finder I den bl.a. i områderne rundt Geilo og Hemsedal.

Vildmarksovernatning i canadisk Yukon

På den anden side af Atlanten lokker den canadiske provins Yukon også med rig mulighed for vinterovernatning og nærhed til naturen. Her kan familien opleve inuitterne og de vilde områder under samme arktiske stjernehimmel, som julemanden. Overnat i traditioners træhytter eller telte i f.eks. det vidunderlige Tombstone Territorial Park og benyt vinteren til hundeslædetur, schneeschooing eller blot nyd udsigten til bjerglandskab og tundra.

Uanset om I vælger at campere i frostvinterlandskaber, overnatte i skihytter eller lodges, så vil en julerejse ud i naturens vildmark blive en berigelse for hele familien. Hvad end I drømmer om nordlys, rendyr eller bare eventyrlige snemættede omgivelser et stykke fra civilisationen, vil denne form for vinterferie sikre en alternativ og minderig juleoplevelse langt fra byens lys og larm.

Læs flere rejseguides på rejsevejledningen.dk.

Juleeventyr og camping